Folije vosek – WAX

Folije vosek – WAX

Folije s pretežno vsebnostjo voska (wax) so primerne za tiskanje na papirne nalepke in na hrapave materiale. Folije vosek so najpogosteje uporabljeni termal trakovi za tiskanje etiket. Wax oz. folije vosek so najpogosteje uporabljane in primerne za deklaracije na artiklih, za označevanje kartonov in izpis logističnih paletnih etiket.

Pri posameznih tiskalnikih je potrebno izbrati ustrezno navitje folije (INK IN ali INK OUT) in pa papirnato jedro na katerem so navite folije. Novejši tiskalniki Datamax, Intermec in Honeywell so prilagojeni tako, da lahko uporabite folije ne glede na tip navitja (INK OUT ali  INK IN). Pri malih namiznih tiskalnikih je praviloma standard, da so folije na jedru velikosti 12,7 mm (0.5 in), širine 110 mm in z zarezami.

Izpis s folijo vosek (wax) ni namenjen za tiskanje na poliestrske etikete. Prav tako vosek folija ni najprimernejša za izpis na etikete, ki so izpostavljene visokim temperaturam ali prihajajo v stik s kemikalijami. Za bolj obstojne izpise je primernejša ali kombinacija folije vosek-smola ali folija s pretežno vsebnostjo smole. Večja je vsebnost smole v foliji večja bo odpornost izpisa v bolj zahtevnih ali ekstremnih razmerah.

V primeru povpraševanja zadošča že, da nam sporočite tip vašega tiskalnika ter tip materiala na katerega tiskate in poskrbeli bomo za ustrezno izbiro jedra ter kvalitete folije. Sporočite nam vaše potrebe in pripravili vam bomo testne kolute folije.